A la recerca del nostre lloc…

A la recerca del nostre lloc…

Com en molts altres àmbits de la nostra vida, trobar la casa o bé l’espai adaptat a les nostres expectatives haurà de ser un procés que s’ha de prendre amb gran consideració.  El lloc on vivim, l’espai del qual gaudim, tant si és personal, professional o per “oci” té una influència directa sobre el nostre estat d’ànim.

Posem per exemple que marxem uns dies de vacances i lloguem una casa o bé un apartament per l’estada. Si l’espai on estem, reflecteix un ordre, una estètica acurada, una atenció als “detalls”, la nostra estada serà totalment diferent que sí que ens trobem en un indret desordenat, amb poc sentit estètic i evidentment poc pràctic.

Per tant, quan pensem en casa nostra, la sensació s’haurà de multiplicar, perquè és on passem més temps i és un símbol d’una part molt íntima nostre.

La primera cosa que tinc en compte quan visito un espai, és la sensació que em provoca en l’interior. Sensació on es barreja en un moment, la llum que hi entra, les possibilitats dels espais i en el silenci. Quan parlo de llum, em refereixo a la llum del dia, em fixo en quins punts tenen més llum solar i com a la llarga pot afectar el disseny de l’espai interior. Pel silenci, em refereixo en quins són els sorolls del voltant, els que venen tant de l’exterior com els del mateix lloc. És un conjunt de sensacions que condicionen el futur d’estar a gust en un espai.

Així comença un projecte, un disseny: en intentar escoltar el què ens transmet.

Aquests elements ens porten a començar a perfilar les possibilitats de l’espai. Evidentment que tenim condicionants tècnics, però és important
projectar-nos dins, com si ja hi fóssim i intentar veure si ens hi trobarem a gust o no. Per aquest exercici, és essencial conèixer-nos molt bé.
Saber com som i com ens agrada viure per tal de donar forma a aquest espai per tal de fer-lo nostre.

El mateix passa amb un espai dedicat a un negoci, a un lloc on treballem. Hi ha unes premisses que hem de respectar perquè van de bracet amb el bon funcionament o rendiment. Regles psicològiques de compra on col·locar els productes, recorreguts, etc.

Elements estratègics que van conjuntament amb l’estudi de l’espai.

En qualsevol cas, i parlo sobretot pels espais més personals com poden ser una llar, crear el nostre espai no va amb l’obligació de fer-ho en una sola vegada si no es té clar. Hi ha una riquesa, una emoció en anant fent-ho gradualment. Analitzar-bé si el què volem/imaginem ens pot convenir a la llarga, si reflecteix la nostra manera de ser i viure per tal de trobar-nos el més a gust possible. És un dels motius pels quals planificar a base de plànols, croquis, imatges virtuals pot ajudar en la tasca.

Així doncs, quan trobem el nostre lloc, hem de ressentir que serà el nostre lloc, i visualitzar que hi som. Fer una recerca acurada de com haurem de plasmar materialment la nostra millor manera de viure, com una simbiosi entre ell i nosaltres mateixos.

La idea d’una casa és subjectiva

Implica conèixer les persones

Neix la idea, després les adaptacions.